Fotograf Sofie Lahtinen Carlsson
Making memories last forever
logga.png

Blogg

Vanlig människa och extremnörd

Igår kände jag mig som en helt vanlig människa. Jag gick på min föreläsning, tog en promenad och satte mig på ett café för att plugga. På universitetet har vi precis påbörjat en uppgift som går ut på att läsa en "klassiker" om opinionsbildning, jag kom med andra ord inte speciellt långt på de två timmar jag satt... Efter att jag nästan somnade mötte jag upp min kära pappa för att käka lite (väldigt god) mat. Klockan hann bli 16 och jag hade inte ens tänkt på hästar på hela dagen. En väldigt underlig känsla!

Ibland kan jag tycka det är nästan lite jobbigt, jag har så extremt olika liv när jag är "fotograf-Sofie" och när jag är vanliga Sofie. Men det är absolut fotograflivet som vinner på hur roligt det är! Att vara student, gå och dricka öl är inget som går upp mot att sitta ute i ur och skur och försöka skapa magi med kameran.

 
20180222_123331-2.jpg
 

Jag och min kära far promenerade genom Haga, vår favoritsysselsättning, på jakt efter brushettakrydda och ekologisk mat. Det slutade med att vi spenderade närmre 30 minuter på Fram Ekolivs som ligger precis vid Järntorget här i Göteborg. Fram Ekolivs säljer inga plastpåsar och har enbart ekologisk mat. Man kan köpa spannmål och baljväxter på lösvikt - helt fantastiskt enligt mig! Det var inte så mycket dyrare än en vanlig mataffär heller. För en eko-orolig själ som jag sälv var känslan obeskrivlig att handla i denna butik. De ger dessutom 10% rabatt om man går/cyklar/åker kollektivt och handlar över en viss summa.

 
20180222_161548-2.jpg
 
 
20180222_161223-2.jpg
 

Fredagen kunde inte ha börjat mer annorlunda än torsdagen... Jag ställde klockan och gick upp vid 07.40 för att hinna köpa streamingpass till World Toelt i Odense. Ärkenörd som jag är ska inte distansen hindra mig från att gräva ner mig i olika ekipage. Så jag har suttit i soffan med Worldfengur, startlistor, resultat och själva streamen i olika flikar och växlat däremellan.

Jag tog helt enkelt lite "ledigt" idag. Något som inte är helt enkelt, det är alltid någon som har bråttom med något. Men jag är värd att vara lite nördig också. Eller, ledig och ledig! Jag har uppdaterat flitigt på mina instagram stories idag - något jag tycker är så himla roligt! Nu ska jag njuta av de sista ekipagen och vara lite avundsjuk på alla som är på plats. Efter middagen kanske det blir så att jag redigerar lite bilder från när jag var i Karlstad, jag får se helt enkelt.

Förresten har jag lyckats lösa problemet för er som tyckte det var jobbigt att läsa mot den mörka bakgrunden: vad tycker ni?

 
Namnlöst-1 2.jpg