Fotograf Sofie Lahtinen Carlsson
Making memories last forever
logga.png

Blogg

Ivan från Hammarby

Åh vilken helg det blev. I lördags åkte jag upp till Västerås för att hälsa på min härliga vän Maria Eriksson. Under söndagen blev det årets första fotografering med D3:an, hurra! Så roligt att den äntligen är tillbaka, men hu, skulle verkligen behöva fundera på att köpa en ny fullformatskamera (synd bara att den jag har spanat in mig på ligger på 50.000 kr+...) Fotograferingen ägde rum utanför Enköping, på Bäjeby gård och bestod av två sessioner. Men mer om detta kommer i ett eget inlägg vid ett senare tillfälle.

DSC_7288.jpg

Båda sessionerna gick jättebra och glatt packade jag ihop bilen för att bege mig mot Halland, närmre bestämt Linda Tovek, knappt 20 minuter från Ullared. Efter 6 timmar i bilen var jag glad när jag mötte en mycket gästvänlig och trevlig Linda som även erbjöd en säng över natten. Det var nämligen så att vi bokat in vinterns kallaste morgon för att fotografera en soluppgång.

Linda äger numer Ivan från Hammarby, som ska få vara med i ett projekt som jag håller på att bygga upp. Ivan, med de stora, snälla ögonen undrade vad vi höll på med, men som den gentleman han är bjöd han oss på flertalet snygga poser.

DSC_7057-Redigera.jpg

Och oh my god! 20 min fotografering i -13°c räckte gott och väl för att fånga exakt bilden vi sökte + lite till. Det var en sån fantastisk morgon, jag var så glad att jag tog mig tiden att åka dit och fotografera. Det slutgiltiga resultatet släpper jag först i oktober (hur jag nu ska kunna hålla mig så länge, haha!) Nu ska jag återgå till redigerandet en stund och på söndag stundar årets första tävling, Icekeppni på NÄRK.

Ivan och Linda I
Ivan och Linda II