Fotograf Sofie Lahtinen Carlsson
Making memories last forever
logga.png

Blogg

Video(!): Följ med mig på en fotografering

Söndag - en av de bästa dagarna på veckan. Antingen så är det A-finaler eller så är det lugnt hemmamys. Jag och min sambo Daniel brukar alltid veckohandla på söndagar och sedan laga middag tillsammans. Just denna söndagen blir det bakpotatis till middag samtidigt som vi packar, vi ska nämligen åka till fjällen på torsdag.

Iallafall, veckan som har gått har varit ganska lugn, lite redovisning har gjorts och ett par hingstannonser. I torsdags var jag utöver det i Varberg på en fotografering! Det var så mysigt och jag filmade faktiskt hela sessionen, något som jag har varit jättenervös att lägga upp, men ibland är det bara att "face your demons". Så här får ni helt enkelt en video:

Hela dagen var supermysig. Jag, Moa och Sofia kämpade på ordentligt i snön under ungefär en timme. Moa var helt fantastisk framför kameran och Valtyr var lugn och jättenyfiken på vad det var som pågick. Moa och Sofia påpekade att han till och med var ovanligt lugn, det kändes som att han uppskattade tillfället och tog det i akt för att visa upp sig ordentligt.

Oavsett så är jag så himla nöjd med bilderna. Jag är glad att jag hade en så tapper modell som Moa, som trots de -8°c som var ställde upp på att bli fotograferad i klänning.

Jag har dessutom börjat pröva mig på att göra egna presets i Lightroom (dvs förinställningar för att få till en viss färg eller effekt i bilden, lite som ett filter) och det går riktigt bra. De här bilderna på Moa och Valtyr är jag extremt nöjd med balansen i färgerna och framförallt balansen turkos/orange. Det är så roligt att lära sig nytt, vilket en gör heeeela tiden inom foto.

 
DSC_2222-Redigera.jpg
 
 
DSC_2246-Redigera.jpg
 
 
DSC_2283-Redigera.jpg